Material Girl

Coz we are living in a material world.

När man står där med blicken förhoppningsfull och vägrar vika från bagagebandet som är tomt sedan en stund tillbaka, då vet man. Väskan är hopplöst borta.

Fyra dagars Robinsonliv med billigt inköpt deo, rakhyvlar och sarong för att sova i, gå klädd i och torka sig med infann sig. Beach bum i stora mått. Ful är beskrivningen.

När väskan kom tillbaka bytte jag kläder fyra gånger samma eftermiddag, jag plattade håret, mascarade fransarna och jag smorde in mig. Jag läste min bok, jag provade bikinis och jag duschade med eget schampoo och mjuk frotté torkade min kropp. Total lycka var en underdrift.

Nästa gång reser jag med enbart handbagage.

P is back in town

Och regnet det bara öser ner...!

Efter en vecka med fantastiska upplevelser, surf, äventyr och nya bekantskaper sitter jag åter på kontoret. Det göttiga är att ha total access till nätet igen, det ringer otroligt lite och jag är fortfarande inne i semesterflowet. En vecka här och sen tre veckors ledighet till, det gör tillvaron ganska tillfredsställande.

Saknar brädan (eeey, av den kortare varianten numera!), varma vindar och saltvatten i håret.

Kommer återigen att leva ett bra tag längre tack vare mina otroliga reseminnen. Väl värda investerade pengar - som alltid. Sen att jag la en månadshyra på den sedan ett år tillbaka "mina drömmars klocka" känns fortfarande smått osannolikt bra.

Min Nixon The Banks passar mig perfekt! Stor tjej - stor klocka.


Vive la France!

Om det är nån som missat det...

... så drar jag på lördag. Planet lyfter på söndag morgon från huvudstaden och jag lägger Sverige bakom mig för att möta Frankrikes swell, vin, moules och relaxade livsstil.

Kontoret ser mig igen måndagen sista juni.

Det känns förjävla gött! Fuck kunder, fuck mässan, fuck prissättningar, budget, felleveranser, katalogkorrektur. Fuck it.



Walk on water. The summer is magic!

Fjällbacka + Robinson = SANT?

Stoppa pressarna!

Jag har missat nåt. Det känns som att jag missat nåt stort...

Men visst är det så att Camilla Läckberg har ihop det med Robinson-Martin?

Och nej, det är inte ett dugg viktigt vetande.

På tal om...

... tårar och djur.

Så kommer sorgen ikapp mig mer frekvent än någonsin. Flera gånger i veckan har jag den senaste månaden gråtit som ett barn över förlusten av mina barn, mina bebisar, mina älsklingar - katterna. Eller framför allt katten. MIN katt.

Hon som tydde sig till mig som ett barn till en mor. Hon som slickade tårarna från mina kinder när de rann. Hon som tvättade håret på mig för att visa tillgivenhet. Hon som sprang som en dåre genom lägenheten om jag ropade eller ojade mig för högt - för att se så jag var ok. Hon som kurade ihop sig tätt, tätt intill om nätterna när ensamheten var som störst.

Min tjej, mitt allt under så lång tid.

Jag saknar henne så tårarna rinner över kinderna.

Jag försökte ordna allt till det bästa, Gud ska veta att jag gjorde allt, mitt allra bästa. Men det räckte inte.

Hon ville hem, hon ville till mig, eller så ville hon bara bort från det nya, det okända. Hon drog, och ingen vet om hon sprang bort sig på vägen hem, blev uppäten av en räv, torterad av småbarn eller hittade kärleken hos en gammal tant. Det som äter upp mig inifrån är hennes tankar. Rädslan för hennes besvikelse över min övergivelse.

Jag övergav mina älsklingar och det kommer jag bära med mig resten av livet.

zätatittarkameranjpg.jpgsnedhuvud.jpg
sängen.jpg 


Jag tar tillbaka!

Fan jag skojade. Förlåt mig världen, jag önskar mig INTE global uppvärmning!

Historien om isbjörnar som når Island flytandes på isflak ända från Grönland berör mig mer än alla FRA-lagar i världen. Det finns mycket att uppröras över, mycket att oroas över - men klimatfrågan måste ändå hållas högst.

utamattad Ófeig upptäcktes under måndagen av en tolvårig fli

Det gör ont i hjärtat när jag ser Ófeigs fundersamma uppsyn. Vad händer i världen, vad gör vi åt det?

Förresten körde jag över en ekorre igår med nya bilen, det var fruktansvärt! Jag såg den lille parvelns blick när han chansade från väggrenen och korsade vägen. Det var en dålig chansning och jag är verkligen verkligen ledsen över dunkarna som avslutade hans liv.

På tal om djur alltså.

Hutter

Var fan tog växthuseffekten vägen?

Global warming - give me some!

Sitter på kontoret i korallröd klänning och dricker varm choklad mellan skallrande tänder. Kläder efter väder, det är inte riktigt min grej som ser fram emot midsommarlunch med sanslöst med sill och potäter.

Varm choklad dagen innan midsommar. Pinsamt.

När flyttar vi midsommar till 20:e augusti?

Vad hände?

Det som var så bra...

Jag fattar inte. Killarna som imponerade med sina djupledspass och självförtroende - vart tog de vägen?

Igår satt jag med munnen på vid gavel och såg Sverige bli utspelade totalt av ryska fjollor.

Jag är förbannad.

En dröm ger åt tanken vingar...

Och ställer saker på sin spets och magen i oreda.

Att vakna upp från en pissig natts sömn med osammanhängande drömmar om fel plats, fel person och fel scenario gör mig virrig, tankspridd och allmänt slö i huvudet.

BORT BORT BORT.

Du är inte längre välkommen i mitt liv och jag vill inte tänka på dig på det sättet, fattat!?!



Somna om - somna rätt.

Ska bara jobba först.

I surrender

Försöka duger.
Hälften vunnet...

Skit och pannkaka blev det av mina försök att förändra stilmallarna.

En timma har förflutit av min näst sista dag innan semestern, och jag får fan inte till det!

Nu får det vara såhär.

Hm.


En ny kärlek har kommit in i mitt liv!

Stolt. Glad. Pirr. Malligast i världen.

Jag är kär. Stor stor kärlek ryms i hela min kropp. Jag vill inte lämna henne ensam, jag vill vara vid hennes sida hela tiden och stryka varmt över den glänsande ytan som ännu är orörd av världens tyngder.

Min bil.

Jag har den finaste och finaste och finaste bilen jag sett! Den är dessutom stor som en finlandsfärja, vilket passar mig alldeles utmärkt tack.

Åh. Min fina fina fina bil.


Och listan växer...

Trodde jag avsvurit mig mässan!

Likförbannat får jag en uppdaterad lista varje dag med grejer jag ombeds att göra. "För att du kan allt och är så bra..."

Enda skillnaden mot föregående år är att jag slipper göra listor till mig själv, och att den som skriver listorna börjar i mitten på juni, medan jag fick listor av mig själv i mars senast...

Det var det!

My castle

My home is my castle - and it has been invaded by aliens!

3 st till antalet var de, de som invaderade mitt hem i morse. De dundrade in, fräcka i munnen, med slafsiga tröjor och flottiga frisyrer. Jag stod förskräckt bredvid och tittade på, ursäktade mig och fick vackert dunsta till jobbet.

Där ska de vara i dagarna två. I mitt hem. Mitt hem som luktar jag, doftljus och Boss Woman.

Kanske säger mer om mig och mina perversa skräckfantasier, men jag ser framför mig hur de rotar i mina trosor, sexleksaker och kör upp tandborsten i röven... Fy.

Just nu känner jag ingen stark kärlek till rörinfodrare, även om det en gång i tiden fanns en speciell sådan i mina tankar.

Tuutiluuu.

Wanna be friends with me?

Heeey gott folk. I morgon ska jag göra VPS.

Dundra på med Boten Anna eller annat dunka dunka och göra varp-på-stan i min nya bil.

Sug på den du.

Inte lika fräck

Men jomenvisst!

Eftersom jag inte är lika fräck som tjejerna i länklistan som får drällvis med premiärbiljetter så har jag inte någon recension av SaTC-filmen att bjuda på. Jag tänker snällt vänta på min tur, och jag tänker se den på bio. Ingen download där inte. Aldrig i livet. Jag köper dessutom Hard Candy med konvolut med extramaterial (även om jag har fått den digitalt också...). Vissa saker tummar man inte på.

MEN, eftersom jag inte är lika fräck som tjejerna i länklistan så består min ädla tisdagskväll av följande:

Städa på golvet under diskbänken och på badrumsgolvet. Fick brev av Svensk Rörinfodring som kommer på besök i morgon bitti. Då måste det vara tomt. Vilket betyder att alla - ALLA vin-, öl- och spritflaskor måste till glasåtervinningen. Våg, lådor och annat jidderijadder ska bort från badrummet.

Tycka synd om mig själv. Då jag nyss var på toa hade jag mensat ner mina svarta, genombrutna Calvin Kleintrosor. Jag har inte haft mens på ett par månader och trodde skiten var över, men icke. Jävlar.

Gurgla med whiskey. Mitt halsont berodde inte på halsfluss som befarats, utan på en stor äcklig gul förkylningsblåsa som placerat sig på halsmandeln. Stor smärta. Men jag är frisk!

Stöta och blöta och kramas med H! Jag får besök!

Biter ihop.

Och biter hårt om röntgenplåten...

En sketen undersökning med lite plåtar och tandsten. 614 kr!

Välkommen tillbaka om två veckor för att laga det lilla sketna hålet, var god förbered dig på 830 kr!

Toppen. 1400 spänn var verkligen vad jag var sugen på lagom till semestern.

Sexkonsulent nästa?

Det är jag och Katerina...

Testa dig du också här.

Grattis, du kan massor om sex och har troligen ett genuint sexintresse också, vilket driver dig till att ta reda på mer och mer, och är det något du inte känner till, slår du upp det eller tar på annat sätt reda på vad det betyder. Du hatar att stöta på en sexuell term och inte vara säker på vad den står för. Sen kan du också vara lite av en besserwisser förstås och knäppa folk på näsan med att du kan otroligt mycket om sex. Ibland kanske du har en tendens att teoretisera bort sånt som bäst bara visas med kroppsspråk Glöm inte att det ibland är bättre med en innerlig kyss, än en knastertorr föreläsning (What? Knastertorr? JAG?) - även om det handlar om ett så spännande ämne som sex.


Tips för dig med avancerade kunskaper

- Dela gärna med dig av det du kan. Men var inte överlägsen!
- Använd dig av dina kunskaper för att fördjupa den sexuella relationen med din partner. Kanske kan du ta reda på ännu mer till exempel om taoistiska och tantriska sextekniker.
- Beställ böcker via internationella boksajter, där finns mängder av intressant engelsk sexlitteratur om du vill veta ännu mer.


Dessa brighta idéer...

Hoppsan, hur slank det där ur mig?

Strosade på IKEA igår som värsta strävsamma paret. Vi bor icke ihop och har inga närmare planer på detta heller, men tyckte likförbannat till om det mesta som köptes i VI-form. Spännande det där. Hur Du och Jag förvandlas till ett Vi.

Jag gnällde över Fröken T's gardiner som jag finner förskräckliga, fula och förfärliga. Hittade heller inga som föll mig i smaken och som därmed godkändes för ett hopp ner i IKEA-påsen.

- Men vänta, det där tyget var ju JÄTTEFINT! Jag kan ju sy gardiner!

FREDRIKA Metervara
Därför kånkar jag med mig symaskinen hemifrån ikväll.

Han tvättar åt mig idag, så då måste vi ju sägas vara even Steven... (jag vet, vissa har det helt enkelt FÖR bra).

Förbjudna skratt.

Glädje är roligast när det inte är riktigt riktigt ok.

Sitter på kontoret och smågarvar, sådär harklar mig lite skrattförtjust åt Bröderna Schulman.

Billiga och rätt tråkiga skämt överlag, men ibland blir det så hysteriskt kul att man nästan kissar ner sig lite.

My name is Fritzl, I live on the second floor. I live upstairs from you, I guess you've never seen me before. If you hear something late at night, some kind of trouble, some kind of fight - just don't ask me what it was...

Vad skulle Josef Fritzl's dotter kallas om hon var född i Frankrike?
- Källarfranska!

Min humor gott folk, min humor.

Damm i snoken.

Det pratas om fiasko, det pratas om hopp...

Jag själv sitter och följer årets Hultsfredsfestival från kontoret. Via bildspel sitter jag och blir duktigt sugen.

Jag känner lukten, jag känner surret och jag känner marken vibrera under mina fötter. Jag är avundsjuk på mina vänner som fick möjligheten att se Marcus Krunegårds redan omtalade spelning i tältet...

En sak är säker, jag tror aldrig man blir för gammal för festival...

Pump it!

När man minst anar det så händer det.

På väg ut genom dörren i morse för att åka till kontoret - faktiskt väl i tid, inga förseningar där inte. Har man kvällen innan varit ute med tjejerna och druckit rosé så gäller det att vara fit for fight dagen därpå, annars råkar man lätt ut för massiva gliringar.

Exet sms:ar och vill hämta cykeln. Fan, där rök den icke-förseningen. Har man provat att bli av med cykeln hans i snart tre år, så passar det mig när det passar honom. Hängde därför med upp till vinden och pumpade även min tvåhjulade älskling.

För visst har jag varit cykelsugen. Cykelsugen som fan faktiskt. MEN. Om man först måste gå upp på vinden, pumpa däcken och sen släpa med sig älsklingen nerför trapporna så hinner suget gå över redan innan man hunnit leta upp vindsnycklarna.

Men nu har jag således haft en morgon då jag hunnit snacka skit med exet, hämta och pumpa cykeln, samt kommit för sent till jobbet.

It's a beautiful day.


Madre Mia!

Friday 13th...

Idag ska jag sitta på röven, gå försiktigt och inte göra några större manövrar.

Om man är skadebenägen i vanliga fall så bör man nog passa sig jävligt noga fredagen den 13:e!

Storgatan

Ett jävla negerjobb om ni frågar mig!

Har idag suttit och stansat om en order, det tog mig 4 timmars effektiv tid, och då är jag ändå snabb!

Uppdag: dela upp befintlig order på 95 st små med varsin adress och ändra antal.

Vet ni hur många Storgator det var? Jäääääättemånga! Helt hysteriskt. Jag är glad över att bo i en stad utan Storgata, finns det någon adress som låter bonnigare?

Det finns nog människor som trivs med, är jätteduktiga och suveräna på att sitta och stirra på papper och skriva, ändra och jobba helt idiotförklarat dagarna i ända. Jag är det inte! Jag blir snarare en idiot. Efter sisådär 60 adresser och ordrar var jag yr och kände mig dum i huvudet.

Fy fan... Det är ändå tur att det bara är högsäsong två gånger per år.



Sugen


Uppassning!

Girlicious är på 3:an

Jag sitter bänkad framför tv:n på onsdagar och känner mig lyckligt tjejig. J är irriterande medveten om detta men lyckas likförbannat inte vara tillräckligt irriterad för att hålla sig härifrån...

Därför kommer min man snart hem till min välstädade lya och ska laga mat åt oss. Jag kollar tv och dricker vin.

Ibland är livet allt rätt bra!

Måttfull städtant.

Och så rev jag, rev i ursinne. BORT BORT BORT!

Meningen med dagen efter jobbet var hem och banka ärenden, därpå byta kläder och upp till J.

Jag möttes i hallen av det vanliga; skohögen. I köket möttes jag av det vanliga; posthögen. I sovrummet möttes jag av det vanliga; klädhögen. Dock hade även vardagsrummet förvandlats till någon slags kompost där det varvades tidningar, solkräm, bikinis och kläder, Sverigetröjor och även där post. Bland allt detta dansade dammråttorna mambo.

I helvete heller! Ringde J och raincheckade. P ska ta hand om sitt hem, sin oas, sin verklighet. Slut på flykten från jävligheten, klart det inte lockar att stanna hemma när det ser ut som ett härbärge, en garderob för ombyten och avstjälpningar.

Bortplockning
Tja. En ganska lätt punkt. Skor in i hyllan i möjligaste mån. Efter noga räkning så fann jag 27 (!) skopar i min hall, det får plats ca 12 i hyllan... Ohållbart för EN person! Då jag inte kan tänka mig att sortera in ett enda par Converse i skåpet och använder de andra då och då, faktiskt nästan varje vecka, så blev det typ snyggt. Klädhögarna i sovrummet och vardagsrummet krympte, en del flög till tvätt, en del in i garderoben. En del slängdes. Post sorterades och sprättades. Räkningarna betalades.

Dammsugning
Åh fy fan i hela helvetet!

Det finns ett par gånger om året då jag svär och kallar min mamma för dylika fula saker. Det är på henne jag lägger aggressionen gällande min usla dammsugare och teknik. Det var min stackars mor som gav mig dammsugaren i inflyttningspresent och valde en billig historia då "det är lika bra att köpa en billig, för dammsugare är förbrukningsvara nuförtiden, de håller bara ett par år högst". HATA HENNE! HATA DAMMSUGARE! HATA DAMMSUGA! Skiten stänger av sig då den överhettas och suger upp damm likt en astmaunge andas genom ett sugrör mitt under ett anfall...

För övrigt älskar jag min mamma väldigt mycket och tycker i stort sett att hon är det bästa som finns i hela världen.

Våttorkning
Jepp serru. Mopp har Fröken P ännu inte köpt sig. Jag gillar av någon anledning att ta på mig kortkort jerseykjol och glida runt på knäna och svabba för hand. Dessutom har jag ett par fantastiskt neonrosa städhandskar som sparar naglarna. Fête de Fleur för hela slanten. Luktar det rent är det rent. Basta.

Damma
Jaja. Jo. Det har jag faktiskt också gjort. Fast inte över-överallt. Men nästan.

Tvätt av matta
Min vita trasmatta i köket har inte varit vit på ett tag. Den har svalt rödvin, tacofärs, tomatsås och övriga färgrika matvaror. Den har vänts på ett par gånger för att lura ögat, men nu gick det inte. Hoppsansa, i badkaret med mattan, fullt med vit-tvättmedel och låt stå. Hängdes sedan upp och dropptorkar nu för fullt. Dripp dropp dripp dropp.

Övrigt
Hejsvejs vad det går när man ändå är i farten! Finsk metal á la Nightwish ljöd i hela grannskapet ur mina högtalare och jag fick för mig att riva tapeterna i sovrummet. Slet som ett djur en stund, fick nog ur mig det sista som eventuellt skräpade i aggressionshörnet. Det var askul. Ärligt alltså. Och bra som fan blev det.

Resultat
Jag sitter nu, värk i ryggen och med russinfingrar (då jag glömde mina fantastiska neonrosa skurhandskar efter att dammsugaren satt på sig själv efter tredje omstarten och jag därpå fortsatte mattvätt och skurning - fanskap) i fåtöljen, jag tar ett jävligt välförtjänt glas vitt vin och har betalat min surfresa. Ansiktsmasken ska av och sen ska jag bara njuta. Njuta av Fête de Fleur och det goda Sydafrikanska vinet.

Sommarpresent.

Och en annan jobbar med skiten...

Det är skillnad på privata sektorn och landstinget, inte tu tal om annat.

Igår var en vanlig konferensdag för mig, det bjöds på lunch, godis, dricka och fika under dagen. Mot kvällen blev det flerrätters med önskad mängd dryck. Till det tillkom presenter i form av Sverige-tröja och andra finurliga supporterprylar. En vanlig, trevlig dag i det lilla privata företaget.

Pojkvännen som jobbar inom landstinget muttrade i telefon åt en överförfriskad P som tjoade ikapp med att ölen svalkade strupen.

- "Ni får maten betald... Ni får drycken betald! Vi får vår första sommarpresent i år... Vi får stödstrumpor!"

Om allt går som det ska, så kommer jag att sakna generositeten, kick-offerna och morötterna som hägrar om vi når budget.

Förresten kommer jag sakna många saker väldigt mycket.

Refill

Det krävs så lite för att ge glöd åt en falnande gnista.

På arbetsplatsen ljuder åter skratten, skämten, gliringarna. Telefonen går bärsärk och ordrar skrivs av snabba och energiska fingrar.

Säljkonferens med jobbiga och tunga frågor gav engagemanget tillbaka. Lunch, spännande femkamp och middag med öl och avslutande fotbollsmatch gav glädjen tillbaka.

Nu känns det inte längre som att självmord är enda vägen ut om jag får negativt besked i höst; med ny bil och en glädjefylld arbetsplats kan jag tänka mig att stå ut en sökomgång till.


Tankar till Småland

Think, one better think.

Att tänka för mycket kan vara en last, ett jävla påfund men också en dygd. Det gör livet jobbigt, hårt, svårt men också djupare och mer betydelsefullt.

Även om spontaniteten lever så tas de stora besluten och idéerna med ett massivt pådrag eftertankar.

Jag finns här, inte där jag skulle och borde funnits. Det svider en del.

Bilvärdering.

Oddsen var skyhöga, spänningen olidlig.

Betting om hur mycket jag skulle få för Pärlan, många intressenter blev det och satsningarna såg ut som följer:

C - 55 000
T - 55 000
Jess - 42 000
K -  43 000'
Å - 18 000
J - 25 000
P - 75 000
U - 52 000
Pi - 58 000

U gick vinnande ur striden. Pärlan värderades till 53 000 kr! Volvo kommer efter rekond mm att sälja den för 65 000!

Nästa vecka kommer min gråmetallic Mondeo att rulla med en högt sjungandes P bakom ratten.

Charlotte.

Divan har pipa, och hon är bäst i Kungsträdgården.

När ett par glas vin var urdruckna och smakassietterna fyllt magarna på det bästa vis hördes det välbekanta toner från stora scenen.

Charlotte! Det är Charlotte!

Jag drabbades av schlagerhysteri när Take me to your heaven ljöd genom Kungsan och kände mig stissig, tokig och alldeles alldeles lycklig in i själen. What a Feeling och slutligen Hero lämnade inga tvivel kvar; Charlotte Perrelli är fantastisk!


Nu blir det surf!

Oj vad det händer grejer...

När vägen hem från Stockholm gick förbi ljuva, vackra Vättern så sög det helt plötsligt till i surftarmen. Shit, klart jag måste surfa i sommar! Samtalet gick till C, i norraste Sverige. Klart hon var på! Helt klart något att filura och spana vidare på, bestämde vi.

Mot kvällen ringde hon upp och hade på min inrådan gått in på xtravel. KAMPANJ!

Söndag efter midsommar bär det av om allt går som det ska!

Vatten

Jag är en lättlurad jävel.

Bilförsäljare är ett pack...

Så var det då slutligen dags för ny bil för P.

Efter biltvätt och besiktning styrde jag kosan mot bilhandlarna i stan. Första stoppet på Wolksvagen där jag fick offert på Passat. Ooh, tänkte jag och hade bestämt mig, fått en tid för värdering av Volvon och satt allaredan i en svartmetallic Passat på semestern. Nästa stopp på Ford. Ny offert med extra-premium-special-justforyou-paket. Ooh tänkte jag och ersatte glatt tiden för värdering och förlade den hos Ford.

Jag muttrade för mig själv när jag rattade pärlan tillbaka mot jobbet.

Nu är frågan; blir det Passat eller blir det Mondeo..?





Måste i alla fall ringa Wolksvagen och avboka tiden!


Time goes by so slowly...

Tic tac tic tac

Ge mig styrka! Jag vill gå hem!

Orättvisor.

Livet är inte rättvist.

Därför sitter jag ensam på kontoret när alla andra jävlar är lediga för att en bunt snorungar ska sjunga Den blomstertid nu kommer...

Stackars Stackars...

Sitter och förfäras.

Ers Kungliga Höghet Westling visas på SVT Play. Jag förstår inte detta rabalder. Trivialt är väl bara förnamnet, eftersom hans namn inte är "lika fint som Bernadotte".

Dessutom ser det ut som att Vickan skakar hand som ett mähä. Även känd som slappa fisken.

Att Kungen och även Regeringen faktiskt har rätt att tycka till om Victorias blivande gemål, det är inte bara förfärligt, det är skrämmande! Daniel är väl lika bra som vilken annan som helst? Vad är en kung idag - 2008? Likagärna gymägare...

När blir vi en Republik egentligen? Reinfeldt for President!


Clark Kent blivande kung?

Men å andra sidan...

... så visar det ju på en free spirit.

Jag måste väl få försvara min sak i så fall? Gällande tatueringen?

Jag har ju dem där för att de alla står för en större sak för mig, inte nödvändigtvis Gud, utan ett högre tänkande, oavsett symbol och vad man kallar Gud.

Jag tycker nog snarare att mina symboler i nacken är till min fördel! Och by the way, så syns de ju knappt med tanke på burret som brukar täcka min fagra baksida.

Tankarna går fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Tänkt på en sak...

...och jag har liksom inte vågat lufta tanken riktigt.

Men ok, here it goes!

(visst är det så att så snart man klätt tanken i ord så blir det sant? Om det bara får ligga och gry i huvudet så är det inte på riktigt, och därmed ingen fara. Men om man å andra sidan är en grubblare som jag, så kan tanken ta över totalt och därmed pyra och bli till ett stort jävla orosmoment)

Ok. Jag kan inte göra mer nu förrän jag vet om jag blir kallad till Pliktverket eller ej. Detta får jag reda på v.31 - alltså veckan då jag börjar jobba igen efter min milsånga semester på 3 veckor. Pliktverket kommer bland mycket annat bestå i att kissa i en mugg framför personer som tittar, samt blir undersökt när man bara har underkläder på sig.

Moment kiss: Jag tänker lite på det där med fisar. Jag blir ganska lätt orolig i magen när jag är nervös och spänd. Orolig i magen betyder knip och det kan betyda diarré och det kan betyda fisar. Tänk att som tjej sitta och skreva över koppen, få fram en yttepytte stråle och så kommer det mera... Denna tanke kan stundtals äta upp mig inifrån.

Moment undersökning i bara mässingen: Syftet med detta är att kolla så att sökande inte döljer några ärr som kan härröras till dold skada, samt kolla tatueringar som är olämpliga. Tatueringar över lag är inga problem, men är det symboler så kan det stöta på patrull. Typen hakkors och liknande ses inte med blida ögon - såklart. Symboler...? Öhm. Jag har symboler. Kan mina religiösa symboler i nacken av alla de fem största religionerna utgöra ett hinder för mig? Jag har faktiskt inte vågat fråga någon, tänk om jag får svaret - ja, det spelar roll, du kan inte bli polis. Åh, shit. Nu måste jag verkligen gå och bajsa.

Minisemester?

Måste städa ur lägenheten.

Därför går bilen mot Odenplan på torsdag efter jobbet. Dock är lägenheten för varm för att sova två personer i, så vi tänkte istället bo här:

Entrence

Och helt enkelt ha ett par dagar tillsammans i ett sommarStockholm.

Destination Stockholm

Kanske blir det nationaldagsfirande på Skansen, kanske en fika i Rosendal, och förhoppningsvis en snabbrunda på Mango och H&M...

Tycker hur som helst det ska bli rätt kul att komma till stan igen.

Kaffe med dopp

Idag blir det bad på lunchen.


Ska bara sno en handduk först.


Vinden i håret.

En sån där överjävlig natt.

Låg ensam kvar i soffan och kollade klart Vantage Point. J var trött och tackade för sig just när intrigen började klarna. En hyfsat bra actionfilm med klara terroristmotiv, jänkare som är hjältar och presidenter hit och dit. Jag höll mig vaken på nåder, då kroppen och huvudet slogs om titeln "tröttast i stan". Inget syre på kontoret gör mig matt, yr och svimfärdig då dagen börjar nå sitt slut.

När det så var dags för mig att nå sängen låg J i dess mitt och snarkade ljudligt. Himmel, hur ska detta gå? Nej, det gjorde det inte... Trots att han tystnade efter lite knuffar så infann sig inte min ro. Vände och vred; värme, kli i bena, värme, oskön ställning... Kollade klockan - kvart över två... Kollade klockan - halv fyra.

Självklart sover man som djupast när alarmet går. Med ögon som golfbollar med en springa i mitten släntrade jag upp och försökte vakna till en mycket rufsig spegelbild.

Ingen idé att försöka sig på en frisyr.

På med radion på högsta volym, tacksamt nog spelades Titiyo - något ska man också ha tur med en morgon som denna. Ner med alla rutor och medan håret flög i ansiktet, munnen och innanför solglasögonen vaknade jag långsamt till liv.

Tankarna för mig till Thelma & Louise. En dag är jag i den bilen med en vän, utan det tragiska slutet.


"Kom åter..."

Nedvärderande kommentarer - kör upp dem i röven tack.

Tydligen får man inte tycka, tänka och fråga i alla frågor. Tydligen är det ok för människor att trycka till andra medmänniskor med svaret "gift dig, skaffa barn och sen får du själv se".

Idioter.

Jag är en klok ung kvinna som numera kan titulera mig styvmamma varannan vecka. Jag har varit med om många saker i mitt liv som gör mig eftertänksam och undrande på mitt sätt. Även mina åsikter räknas. I allra högsta grad vill jag till och med påstå!

Att då inte få tycka och tänka, ens på de mest ödmjuka sätt, det gör mig förbannad!

Det finns inga som trycker ned andra människor så mycket som föräldrar! Och då menar jag inte mina egna, utan de som är mammor och pappor och helt jävla perfekta och allsvetande om all världens problem och frågor.

FEBER!

Jag är drabbad. Drabbad av Pet Shop Boys-feber!

Så många år sedan, men så bra, så bra, så bra!

Domino Dancing

 

Åh, för att jag alltid älskat Pet Shop Boys, för att jag har begynnande skoskav och för att jag har fräknar på kinderna och näsan. Och för att videon är så hysteriskt roligt dålig.

Åh så kul...

Kollegan tittar finurligt på mig och frågar

Vad hette Sveriges Statsminister 1972?

Jag tänker och tänker och chansar på Ola Ullsten.

Fredrik Reinfeldt!

Va...? Va...? (här känner man sig ungefär som IQ badboll...

Ja, han hette ju samma då!

Meh. Så jävla kul.

Bakbunden

Inget funkar, det funkar för mig.

Affärssystemet är på omstart, det skulle ta en kvart. Det var två och en halv timma sedan.

Blocket är fyllt med uppgifter, det fylls nog på med ytterligare punkter är jag rädd. Snyggt och prydligt uppställt i prio-ordning. Ring honom, skicka den ordern, lagersaldo, var är grejerna? Just lovely.

Men, efter total kroppslig tömning igår så finns det inte tillstymmelse kvar av stresskänningar. Jag rycker på axlarna och går ut och plockar en bukett blommor till kontoret istället.

Sommarben

Ok jag ger mig.

Idag blir det en dagens outfit.
image24

Mest för att jag hade lite ångest i morse för att shortsen är i kortaste laget och jag inte har bena som motsvarar längden. Men att få hurrarop från kollegor som tycker jag är smashing, det är värt en bild!

Vit topp från H&M, shortsen är tre år gamla från MQ och så vita espandrillos från H&M. Eller ja, de var vita - i tio minuter...

Hårt i högtalarna.

Rått när det är som ljuvast.



30 seconds to Mars spelas. A beatiful Lie går varm och jag tänker tillbaka på Jared Leto i Mitt så kallade liv på nittitalet. Det var han och Claire Danes som gjorde tonåren lite lättare, och jag är glad över att han fortsättningsvis lyckas med det han tar sig för.

Dagens bild - för att dålig smak är fantastiskt roligt att skratta åt.

Jag kan vara en hemsk person. Men det här måste ses.

image23

Jag satt på huk på toagolvet och väntade. Min andhämtning var grund och jag var djupt koncentrerad. Snart snart, visste jag att dörren skulle öppnas och kvinnorna komma ut. Jag ville vara den som förevigade dem, stövlarna och håret. Jag visste att det skulle komma dagar då ett enkelt skratt skulle behövas.

Livet är fruktansvärt.

Målet var snygg och full.

Vilket borde varnat mig. Är man sugen på att bli full så blir man ofta just det, och lite till.

Kräktes mig själv i ansiktet och håret för ett par timmar sedan, det är ju alltid upplyftande när man är 28 år. Var lite för övermodig med Resorben, så den var bara nere och vände som hastigast.

Tillbaka till apstadiet i all sin (o)ära, men på bakfyllan är jag tillbaka till blöjstadiet. Vill bara att någon ska klappa på mig, jag vill ligga i fosterställning med strykningar över ryggen.

Fy fan för såna här dagar. I'm too old for this shit.

RSS 2.0