Streck i almanackan.

Vi glömmer den här dagen va?

Vaknar med betongkeps, det sprutar saliv i munnen och kan inte tänka på nåt annat än att bli av med den där kittlande känslan i svalget.

Och så fortsatte det.

Antingen var det nåt på pizzan, eller så klarar jag inte av att dricka whiskey längre...

Så det mest produktiva med den här dagen blev middagen när jag till slut kunde äta. Oxfilé med grönsaksröra med vitlök och ädelost. Apelsinjuice till satt bra.

Nu är jag nylipad för att Arwen och Aragorn äntligen fick varandra i slutet!


Mjuk i rumpan av småblomster?

Det man kanske inte visste, och kanske inte behöver veta om P.

Jag kräks nästan rätt ut av att behöva ta i matrester i diskhon.
Förklaring: I hemkunskapen gjorde vi havregrynsgröt. Jag tyckte vid den tiden att denna rätt var ett jävulens påhitt och storknade nästan av enbart lukten. När vi gjort klart gröten och ingen ville äta så hällde min kompanjon (som borde dödens dö) ut gröten i vasken. Jag fick lov att plocka upp skiten, dvs varm, illaluktande gröt med hushållspapper. Det sipprade mellan fingrarna och jag klöktes högljutt. Läraren skällde ut mig inför hela klassen och frågade om jag var för förnäm för att ta i min egen mat. Jag förmodar att min fobi för matrester i diskhon beror på detta plågsamma minne från min barndom.

Jag köper alltid mönstrat toapapper.
Fråga mig inte varför, jag blir ju knappast mjukare i rumpan av att torka mig med tomtar, stjärnor eller kulörta småblommor... Men, jag blir en olyckligare människa av naturblekt fnasigt toapapper. Och gud hjälpe mig om jag råkar ut för de där hemska rullarna som är platta!

Jag dricker gärna kallt kaffe.
Och då menar jag riktigt kallt kaffe, sånt som kan ha stått i koppen ett par timmar. Det bekommer mig inte överhuvudtaget. Kallt som varmt, bara kaffet är gott så.

Jag hatar att dammsuga.
Punkt. Så är det.

Jag svabbar alltid mitt golv liggande på knäna.
Denna egenskap kom sig av att jag inte hade en mopp tillgänglig efter mitt break med sambon. Äh, va fan, det går väl an, tänkte jag. Och så har det fortsatt. Vänner och bekanta har vänligt erbjudit sig att köpa mig en mopp och en hink, men icke. Det blir liksom renare såhär, och så känner jag mig lite sexig med rumpan i vädret.

Jag blir vansinnig om någon gräver i mitt smör.
Man tar lite smör på kniven, brer mackan, räcker det inte så tar man lite till. Blir det mot all förmodan över smör, så kletar man försiktigt tillbaka det i asken - inte bara klutch klutch. Worst case scenario: Man öppnar paketet, det är smörklumpar i locket, och en urgröpt smörmassa med smulor. Bluäääääh.

Jag fuskar gärna/ofta i spel.
I sällskapsspel har jag ingen moral. Bara jag vinner.

Jag drömmer ofta om avlägsna bekantskaper och känner mig skyldig.
Det kan handla om killen jag knullade med en gång för två år sen, det kan vara klasskompisen i tredje klass. Det är alltid detaljerat, oavsett om det handlar om sex eller ett samtal. Dessutom dömer jag folk i verkligheten från drömmen, då jag uppenbarligen har svårt och stora bekymmer med att skilja på dröm och verklighet.

Jag kommer att bli världsberömd.
Alltså, jag vet. Jag är 30 om några år, och borde vakna upp... Men ändå. Jag är fullkomligt övertygad om att jag förr eller senare kommer att intervjuas i morgonTV.

Jag har kollat upp alla mina vänner och kollegor på Ratsit.
Nyfikenhet är en dygd, anser jag. Därför kändes det helt naturligt att kolla upp alla jag känner, nästintill alla jag nånsin träffat, på Ratsit. Vad jag ska göra med min kännedom om inkomst vet jag inte.

Jag tröttnar oerhört snabbt.
Det kan handla om klädesplagg, musik, intressen. Detta är en omåttligt dålig egenskap, jag vet. Men jag har fruktansvärt svårt för att hålla intresset vid liv. Något som jag vet skrämmer många, framför allt min pojkvän. Ta i trä, jag har ju tidigare levt i ett väldigt långt förhållande, kanske gäller inte denna egenskap relationer?

image11

Dagens inköp och önskelista.

Med siktet inställt på Coop.

4 st 5x60 skruv
4 st 4x50 skruv
En påse 4,5x60 skruv
En påse 60x30 plugg - färg grå
Sunsilk straightening cream

90 spänn fattigare åkte jag således hem och borrade igen, skruvade återigen och pustade ut. Trots att två av hålen verkar vara helt mupp så sitter hängarna som berget. Fattar inte varför skruven/pluggen inte vill ta. Det är som att väggen är helt porös och bara vittrar, pluggen med sina hullingar roterar fritt. Mycket mycket märkligt och extremt störigt.

Nu sitter jag i min soffa, har lagat min kjol och diskat undan, dammsugit köket, hallen och vardagsrummet. Sovrummet, lillahallen och badrummet tar jag senare. Nån måtta får det vara. Och födelsedagsönskelistan är solklar. Ny dammsugare tack! Denna korrupta lilla sak som bara cp:ar har sett sina glansdagar och bör ersättas å det snaraste.

Karlakarl.

Klia sig i skrevet, öppna en öl och borra lite.

Idag har jag varit en man. Jag har grejat med mina verktyg, druckit bärs med min polare, haft brallorna med ordentligt häng och tackat nej till vaccination då det bara är för fjollor.

Dock har jag möblerat om hemma. Det blev över all förväntan faktiskt. Jag hade sett en syn i mitt inre om hur jag kunde göra, och det blev bra med lite ommodifieringar. Annorlunda - men schysst.

Sen fick jag rycket och tänkte jag skulle borra upp mina hängare i hallen. "Hur svårt kan det vara?" Åkte upp till H, hämtade henne och borrmaskin och plugg och skruv och förlängningssladd och fan och allt. Tog vägen förbi Läkargruppen för att få spruta i arslet. Väntade i en timma och såg lite fram emot det, det var ju längesen jag fick en spruta, och jag tycker att det är lite coolt.

Kom in till doktorn, pratade lite och fick rekommendation om Havrix/Tvinrix och Dukoral. Kom då på att jag fått Havrix i början på 2000-talet, så det behövde jag inte fylla på. Tackade dock ja till Dukoral. Han förklarade hur det gick till, vad det hjälpte emot och jadi jadi. "Det är som en samarin ungefär... Hjälper inte mot salmonella eller campylobacter. 400 kr tack". DAMN. Aldrig i livet! 400 spänn för lite samarin, som inte ens är 100 % mot diarré...? Förresten blir man smal av lite diarré, tänkte jag och ångrade mig. 400 spänn, det är nästan två par nya Converse på rea liksom... Jaja. Jag är säkert dum i huvudet, men det har alltid hjälpt bra med Loperamid. Så blir det.

Hem och borra. Jag och H kände oss som två riktiga karlakarlar, öppnade varsin öl, hon satte sig i soffan och snackade, och jag mätte och donade, vattenpassade och började borra. Det gick hur bra som helst, pluggade och skruvade fast hängarna. Dammsög bort allt murbruk (eller vad det heter) och hängde slutligen upp alla jackorna.

Det var då det hände...

Jävla satans helvetes skit.

Från att ha varit äckelnöjd, med ett flin från öra till öra så blev jag en blöt fläck på golvet. Det rasade. Skiten ramlade ner.

Så i morgon får jag väl ta och köpa nya, längre skruvar antar jag. Och kanske andra plugg... Fatta jobbigt? Kuken Ballen Ekohallen...

Det är lätt att vara klok åt andra.

Desto svårare att applicera det på en själv.

Jag får ofta höra att jag är klok, att jag lyssnar bra och att jag ger bra råd. Detta är egenskaper jag håller högt och är stolt över. En del saker känns självklara, andra saker får man tänka ordentligt långsökt på för att finna bra lösningar till.

Dock. Jag är totalt jävla värdelös på att ta till mig lösningar, givna av mig själv eller av andra, på mig själv. Varför är det så? Varför strävar jag omedvetet, eller gud hjälpe mig - medvetet motströms?

Jag vill inte vara svår och tvär. Jag vill vara jag. Jag som jag, precis som bloggen heter. Trodde det var solklart, att jag är jag. Men kanske är det som hon sa; att jag är den jag vill vara, inte den jag är?

Måste tänka.

Under tiden ska jag köpa valuta och möblera om. Jag får ta till Freud, möblera om hemmet betyder ju enligt den gode psykoanalytikern att man egentligen möblerar om inombords. Om jag flyttar soffan till andra sidan rummet, blir jag då en bättre person? Hoppas det.

Under tiden lyssnar jag på det här.


Vem känner P?

............?

Ibland är man omgiven av kära, man känner sig älskad och omtyckt men är ändå ensam.

P är en öppen bok, men vem känner henne egentligen?

Många tankar, alltför få svar.

Det kanske kommer...

Sista jobb-bloggen.

Byt glöggset mot kylbag.

Jag har varit en dålig bloggare det sista. Ingen ork, ingen lust.

Nu går jag snart hem för året och skiter i det här. Kanske så återfinner jag min lust lagom till julledigheten. Kanske inte.

Så, efter att ha tryckt Hello Kitty och Pippi Långstrump till förbannelse, så drar jag hem nu.

Coctailparty i kväll! H, jag ser fram emot att se din fantastiska klänning.

Var är min mat?

Klockan säger lunch.

Och indiskt är på väg in. Frågan är bara: NÄR?!?

Fetmatrollet äter inte så mycket och är konstant hungrig. Hon behöver mat nu, innan blocsockret når farligt låga nivåer. Blir det så, så vill man inte vara i närheten av fetmatrollet. Hon blir bitsk, nävis, kort i tonen och helt enkelt jävligt tjurig.

Så... Var i helvete är min Beef Balti?

Min simplicity.

Drömmen om curry.

Jag är kär. Kär i min Indienfond. Den går så bra så bra. Loggar in nästan dagligen för att kolla kursen och den hålls till min stora lättnad på en stadig uppgång.

Blev dock övertalad av banktjejen att säkra litegrann i Robus Europafond, men har efter två veckor tröttnat. På med procenten på Indien och så 20 fräscha procent på Mandatum Ryssland. Det här känns bra.

Blir det översvämning i Indien eller blockad mot Ryssland ligger mitt kapital risigt till.

Spännande.


Satans jävla kukskit.

Massage?

Har sedan i söndags utvecklat en värk i ryggen som för varje dag blivit värre och värre.

Idag har nog ryggslutet gått sönder, det är säkert!

Och så fick jag nobben igår. Satt bredbent i soffan med kjol utan trosor men hade fan inget för det. Trött... BAH!

Bitter, huvudvärk och ont i ryggen - oliggad. Och så klagar folk på världssvält!

Varför vill han inte ha mig!?! Är det bara för att jag är fetmatroll?

Om att nästan skita på sig.

Nej, fan, nu måste jag radera.

Loggade in på bloggen igår kväll för att spana lite.

Fick stora bajsnödighetskänslan och skak i fingrar och leder. Tappade målföret och rev mig själv gång på gång genom håret.

Fått en kommentar av J. En kommentar som jag med en gång utan minsta eftertanke kopplade till min J aka. Sjuksyrran.

Oh no! Den nyfikna jäveln, kan han inte låta mig ha min blogg ifred!?! Hur har han lyckats hitta den? FAAAAAAN, nu måste jag radera.

Så jag satt med fingret på radera-allt-knappen och våndades. Förde muspekaren lite fram och tillbaka och kände bitterhetens smak i munnen. För jag såg framför mig hur han läste om och om igen. Läste om tiden före honom, läste om sig själv och om mina innersta, ibland fula tankar.

Sen slog det mig. Kunde J vara Charlotte? Som inte tänkt färdigt?

Började en panikartad spårning på IP-adresser, ringde runt till halva Sydeuropa och kände mig mer eller mindre manisk. Varför svarade inte Charlotte? Fattade hon inte att jag var i trångmål?

Efter en stunds tankegång så kom jag dock på egen hand fram till att nej, det kunde inte vara den riktiga J, för han var ju hos mig vid tiden för kommentaren. Puh - andas ut. Gick och bajsade och rökte en lång och välbehövlig cigg och slutade skaka. Sen kom sms från Charlotte och jag fick löst J-frågan.

Jag gillar fan inte att ha hemligheter.

Jag är en tjockis på riktigt.

Å så lipar vi.

Svart på vitt. Det är svårt att komma undan då.

Hälsoscreening på jobbet. Väga, mäta, prata, scanna.

Du lider av hög fettprocent och har ett BMI som visar på fetma.

Hårda ord. Svåra ord.

Å så lipar vi.

Ska få träningsschema med hög intensitet och har uppföljningsmöte i februari då jag tydligen ska börja med nån kampsport. Blir säkert bra det. Känsligt ämne detta. Så inåttahelvete.

Bara jag som känner det som att jag ska på fatcamp?

Å så lipar vi.

Här var det innan en bild, men jag ångrade mig.

BORT BORT BORT.

My new friend.

Klumpig, skramlig, ful.

Men mangeln var fett underskattad och en riktig hejare på att få mina lakan att bli alldeles alldeles släta, fina och platta! Svettig blev jag, men roligt var det!

Tvättning har nått en helt ny dimension i kvarteret ikväll.

Nu ska jag kolla på Läckberg och Rudberg och lära mig hur jag skriver en bästsäljare!

Ses i hyllan.

Omvärdering tack.

Det man vet nu är inte sant sen.


Det som nu är självklart tror man lätt är sant, verkligt och vedertaget för alltid. Det jag vet, vet jag. Så är det. Punkt.

Det är lätt att glömma att jorden varit platt, att datorn upptagit ett helt rum till storlek och att jag när jag var liten på fullaste allvar trodde ögonen kunde fastna om man tittade vindögt.


Jag var också helt fullkomligt säker på att barn blev till genom att man kissade på varandra. När mina My Little Ponies skulle föröka sig, så kissade de i slangar och det blev små My Little Pony-föl. Det var sant då - för mig. Lätt att tro att jag gillar kiss-och-bajssex, men ICKE för helvete.


Nu ska jag ta och använda ett favoritord som legat i träda alltför länge. Det är ju sådär med ord, de går i vågor litegrann... De används flitigt och ofta, för att sen falla i glömska, och om de har tur, så finns de åter av någon annan. Skitsamma för fasen, det var ju inte ord jag skulle tänka på.


Hur eller hur, min vana trogen så flyter jag iväg i sinnet.


Paradigmskifte
. Visst, det kan kännas förmätet att använda ett så stort ord för min egen verklighets förvandling (obs, medveten särskrivning), men det är ju så det upplevs för mig. För det som var sant, som helt plötsligt inte längre är det - förändrar och förvandlar hela omvärlden för den enskilde individen.


Det är jobbigt att omvärdera. Såpass jobbigt att många skiter i det.


Det spelar ingen roll hur rätt du har, jag ger mig aldrig. 
Citat: en nära släkting, numera mångmiljonär med näsa för affärer.

Att anpassa sig, att smälta in, det behöver inte nödvändigtvis vara av ondo, trots mina tidigare bestämda åsikter. Så länge man håller fast vid sig själv och mår bra inom sig själv, så är egentligen alla förändringar goda. För det måste väl innebära att vi utvecklas? 


Cogito ergo sum.
 


Är det på väg utför nu??

Zzzzz.

Jag ligger naken, min man ligger bredvid. Tröttheten spelar mig ett ordentligt spratt och det kryper i bena. Det ilar under fötterna och kliar under ögonlocken.

Meningen är att vi ska ligga med varandra, utforska varandras numera välkända kroppar men upptäcka nya fantastiska äventyr som vi kan nå tillsammans.

Pillar lite, fuktig. Pillar lite, hård.

Vaknar en stund senare på hans arm, han stensover och jag är allt annat än kåt, villig eller sugen.

J, jag orkar inte, jag är trött...

Inte jag heller, godnatt min älskling.

Jaha, var det det hela? Är nyförälskelsen slut nu, är det nu man kliar sig i skrevet, gäspar och frågar om ligga är att tänka på?

Ibland så får de till det...

Huvudet på spiken.

You are Krusty the Clown. Being the life of the party isn't always easy. Most people adore your vibrant and unique sense of humor, even though it's just a facade disguising your cynical outlook on life.

Introvert - självfallet.

Jag är nog själva ärketypen av en inbunden person...

You were a platypus. You were eccentric and unclassifiable and it still shows. Your strength lies in your diverse associations with all walks of life. Although many people try to identify you, only you know your true self. You're a self-thinker and a bit of an introvert.

www.brainfall.com har inte alla rätt alltid...

Finlandia på tån.

Svartnar för ögonen...

Köttade i lilltån ordentligt i väggen igår, tänkte inte mycket mer på det.

Vaknade i morse av pulserande smärta i densamma.

Denna lilla lilla meningslösa kroppsdel.

Kan tyvärr (?) inte med bokstäver få fram ljudet som lät i mina öron när det sprutade ut var från glipan vid nageln... ÄCKLIGT!

Man tager vad man haver sa Kajsa Varg. Ach så rätt hon hade den lilla damen. Finlandia Vodka har nu tvättat min tå, plåster på och så Aj, jävla helvetes skitfan ner i skon igen.

Det är emot min image att ha så inibängen ont i nåt så litet och meningslöst.

Nya dimensioner

Bad hairday

Den som inte har afrokrullsaktigt självfall vet inte vad den snackar om.

Och så var det inte mer med det.


Och ner i strupen rinner...

Tjo.

Ikväll är det julfest!

Förra året slutade i galen kanonfylla då jag senare på utestället tog med mig en dyngfräsch kille in i köket, hånglade i mörka hörn, smög på kaffesmuttande ordningsvakter och snudd på åkte ut.

Ikväll blir det förhoppningsvis inte hot om portning på favoritkrogen, men förmodligen repris på snapsandet.

Julfest, det är lite som nyårsfesten, man får klä upp sig till tänderna och ha pärlhalsband om man vill. Man får ha hur mycket metallicögonskugga som helst, så höga klackar man klarar av, och till och med lite läppstift om man så önskar.

Har till och med lovat bort en dans till livebandet, så jag hoppas att dyngyllan låter vänta på sig tills efteråt, så jag slipper snedsteg med möjlig trill.

Enda smolket i bägaren är vädret. Förbannade regnhelvete. Är man som jag en obotlig krulltott så är det inte lattjo med fukt, svårt att hålla frillan på plats.

Outfiten är klar; Kittykjol med ceriserosa brottarlinne, svarta höga stövlar, cerise armband och pinsamt stora örhängen. Sotig makeup och busigt hår (vad välja på annars?). En liten nätt svart kofta får pryda mina axlar tills värmen infinner sig. Fantastiskt.

I'm faboulous. Can't help it.

Cramping.

Nedrans!

Hur kan jag varje gång tima det så in i bängen dåligt? Julfest en gång om året - mensvärk! Damn it mother fucker!

Magen står rätt ut som på en gravid ekorre, hur ska jag kunna bli snygg?

På tokbra humör ändå, och ändå har jag stört ihjäl mig på praktikantsvin som står likt fågelholkar och ser ut som ett skrämt barn som tappat sin glass i sanden. Hur tänker dessa ungdomar!?! Hur överlever de i detta 2000-tal? Ta för dig för fan!

Tänker och är nyfiken. Vill veta allt om H. Helst nu.

Och såhär känner jag mig just nu, mitt i all menstruation:


Min T9:a.

Idén stjäl jag av Ulrika.

Henne hittar ni under mina länkar, bloggen om Cannes. Kul brud, lite präktig stundtals, men hon glimtar till minsann! =)

Så jag stjäl grundidén med en av hennes bloggar. Den om ordlistan i T9-funktionen på mobilen. Kanske kan det säga en del om personen hållandes i knappsatsen?

Bakis, Bira, A!, Bacill, Bäbis, Badat, Bagger, Bailando, Baguetter, Baja, Bakat, Acke, Äckel, Baloo, Bajskorv, Bangar, Banne, Barbie, Carmex, Bartender, Abstinens, Cellofan, Beseech, Cerise, Afro, Åhååå, Chai, Ciao, Biffen, Cheese, Bali, Chili, Biljard, Bilkrock, Cigg

Fantastiskt, Damn, Deal, Faen, Fakir, Fancy, Dansgolvet, Fasiken, Darling, Feed, Deffar, Degar, Dejt, Deon, Diamond, Fiction, Dildon, Fiket, Filippa, Filurar, Fiona, Filur, Dissad, Fittor, Dj:n, Flängande, Flashdance, Fjäsk, Djävulska, Fluff, Flummar, Enjoy, Dökul, Fondue, Förmaningar, Fornarina, Försov, Francois, Freaka

Ojsan. Det var bara de två första knapparna. Orkar inte mera. Men roligt. Flera höga garv inifrån mitt lunchande kontor hördes ut i byggnaden. Det säger en del om mig och mina bekanta som får dessa ord serverade då och då.
Säg Cheese era fittor, ni bara deffar och degar, ät chili till biffen på dejten, baja en baguette och ta en cigg.

Cleaning out my closet

Vårt sentimentala bagage.


Jag läser min vän H's blogg och tänker. Jag tänker på det förflutna, på nutiden, på framtiden. Funderingar som jag tidigare haft, slår mig igen - vem var vi då? Vem är vi idag? Och framför allt varför?

Ryggsäcken fylls på, vi packar olika erfarenheter i olika fack, och det gör ryggsäcken tyngre och tyngre. Måhända blir den ibland såpass tung att ryggen kroknar under tyngden. Det blir jobbigt att bära men ännu jobbigare att gå, att ta sig framåt. Kanske drar tyngden oss till och  med bakåt.


I rulltrappan, när allt är förspänt och rullar framåt, kan en tung ryggsäck göra det snudd på omöjligt att åka med. Det kanske gör att du står kvar, tittar på alla andra som åker framåt/uppåt, men själv står du kvar och stampar. På samma ställe som igår.


Dags för rensning.


Cleaning out my closet


Livsfarligt dock att slänga utan att tänka efter. Det är så mycket lättare att bara tömma fack efter fack, stänga igen och gå vidare, än att faktiskt sätta sig en stund med innehållet, fundera på hur och varför.


Även de dolda lönnfacken gör oss till dem vi är idag, på gott och ont. Och trots att du städar oändligt noggrant, så kan det dölja sig damm, bös och småprylar i sömmarna. Men kanske är det meningen att de ska vara kvar, som en påminnelse, för att göra oss tacksamma över att vi är tänkande varelser som har vett på att ta tillvara både med- och motgångar.


De där 89:orna har ingen skam i kroppen...

Den där tanten?

Varit nere på lagret och jobbat lite extra, packat lite julklappar som en god tomtenissa. Rätt avkopplande i sig.

Toklyssnade på Cher i handsfreen mellan kundsamtalen, nynnade med till Jesse James och Halfbreed. Fantastisk musik, blev både på ett excellent humör och fick lite motion eftersom jag tog ut stegen i takt.

En av killarna född -89 frågade vad jag lyssnade på.

- Världens bästa CHER!

- Hm. Jaha. Det är hon tanten va?

Oh. Gud.

Pratade vidare en stund senare, när min chock lagt sig något. Frågade killarna om de tänkt göra en Thelma & Louise tillsammans. Fick två fågelhokar till svar. De har ingen aning, tänk vad de gått miste om.

Hellre MILF än ovetande säger jag bara.


Var nu en snäll flicka.

Räven raskar bakom örat.

Full rulle på julförsäljningen och telefoner som ringer om varandra. Sitter med en kund i mobilen, samtidigt som mail studsar in och det ringer på mitt direktnummer.

Bäst att ta en pepparkaka till så jag håller mig snäll.


Världens starkaste tjej!

Om det här med att känna sig allra allra bäst i hela världen.


Härlig känsla. Total tillfredsställelse och lugn, samtidigt som det bubblar i hela maggropen och man känner nackhåren resa sig.


När man är så jävla bra så att ingenting kan stoppa en.


Idag har jag helt enkelt varit Pippi Långstrump. Världens starkaste tjej.


Jag såg dem djupt i ögonen när vi skakade hand, jag la märke till att mitt handslag var något fastare och kände mig nöjd med det. Log lite snett och skrattade till, jag vet att det får folk att slappna av och finna sig bekväma. De pratade dock på med ganska myndiga stämmor, utbytte snudd på hemliga blickar och bläddrade lite i sina papper. Jag lät dem hållas en stund, ville de, så fick de väl känna sig viktiga och betydelsefulla. Snart dog småpratet ut och stämningen blev tyngre. Rummet blev mindre och det blev ansträngt att harkla sig.


- Vi har bestämt oss, vi vill gärna arbeta med dig!


- Ha! Fan va ballt, det kommer ju bli hur bra som helst.



Herr Winnerbäck och jag.

Jag dricker glögg med balkongdörrn öppen inatt...


Utanför mitt fönster så brusar Odenplans trafik förbi, bussar, bilar, taxis och underjordiska tåg. Jag ser stressade människor överallt, men det är tomt på strandpromenaden. Jag sitter helt solo i min lägenhet och dricker glögg ur en Conversemugg (jo, det är helt sant), naken sånär på en oknäppt fleecebadrock.


Jag luktar lite halvunket efter en vansinnesfärd E4:an fram. Det blev mörkt redan vid 15-tiden idag, och regnet öste ner så vindrutetorkarna dansade samba framför mina ögon.


Lite bittert tittar jag ut genom mina smutsiga fönster, jag ser rätt in i huset mittemot, ser tanten pyssla och dona, farbrorn smutta på kaffet, och det pretentiösa inneparet gå omvägar om varandra. Men dock, de har sina stjärnor i fönstret, stakar som lyser och gemytlighet som skiner mot mig tvärs genom glas, över gatan. Och här sitter jag. Dassig och grå och alldeles ensam.


Jag är så trött på alla mail och koder.


Jag vill vara hemma, jag vill vara med J och mysa, dricka glöggen med honom eller med H, och med tindrande ögon titta på min egen jävla adventsstjärna!


Jag håller på att bli en sån tjej...

...som inte kan.

Fan, fan, fan.

Igår slog det mig. När jag flyttstädat en halv dag, flyttat och donat resten av halvan och faktiskt var helt jävla slut, så kom det. Nä, jag kan inte.

Efter dryga sju år av samboskap där de klassiska rollerna instiftats fantastiskt bra och vi bägge trivdes med dem, så kunde jag när jag blev singel - ingenting. Det vill säga ingenting om skruva ihop möbler, byta proppar, koppla in stereo, borra ett hål i väggen jadi jadi jadi.

Mina dryga två år i ensamhet har lärt mig att det inte är så farligt att prova.

Och grejen är, jag tror många är förvånade, inte minst jag själv, av denna egenskap. Jag är bruden som gör allt. Orädd, dum, modig, kalla det vad ni vill, jag är dumdristig på gränsen till knäpp. Men det var å andra sidan jag som trodde stan drabbats av totalt strömavbrott och gick bärsärk bland grannarna och det hela berodde på en proppjävel som behövde bytas.

Numera tycker jag själv att jag kan allt. Jag har kopplat in min egen stereo, byggt mina möbler (i stort sett) och rensat avloppet.

Men så.

- Gumman, om jag fixar kaffe så kan väl du fixa TV:n och söka rätt på kanalerna?
- Eh, va???
- Ja, koppla in den som vanligt bara.
- Hm, shit. Mjaaaaae, grejen är, jag skulle gärna hjälpt dig, men jag kan inte. Jag har inte ens gjort det på min egen TV, det hjälpte min killkompis mig med...
- Jaha. Jag som började tro att du kan allt!!

Situtationen löste sig smärtfritt utan minsta bekymmer, men det är efter en dags tankeverksamhet lite störigt. Varför gjorde jag inte som jag skulle gjort här hemma? Provat och kollat om det gick?

Jag hatar steretypa roller mer än alla andra. Varför i helvete placerar jag då mig själv på ett ställe där jag förväntas höra hemma?

Damn it. Skärpning P.


Du - min luft - min frihet.

Du kommer ta död på mig.

Att känna smaken av Dig på mina läppar, att få känna Din luft i mina lungor, att sakta känna hur Du förgör mig, mitt liv, min existens - det är total galenskap, totalt självbedrägeri.


Men med Dig känner jag mig fri, jag känner mig solo, avvaktande och begrundande.


Att efter en dag få träffas i det fördolda, i min ensamhet eller med nära vänner gör mig lycklig. Jag vet att Du finns där för mig. In good times, in bad times.


När Du finns tillhands så kan inget krossa mig, jag vet att jag kan komma till Dig för tröst, för att fira och för att bara vara. Du och jag. Jag och Du.


Jag försöker vara utan Dig, intalar mig själv trots att jag befarar att det är ogjort, att jag inte behöver Dig. Att jag klarar mig bra själv. Att jag klarar mig på fullkorn, fibrer och massor av omvärldens kärlek. Det är inte sant. Jag gillar ju Dig. Jag tycker att det är härligt att Du finns i mitt liv. Och jag vet ju att det inte kommer vara för alltid. Jag kommer att komma till insikt en dag.


Det sägs att lycka inte går att köpa för pengar, men jag vet annorlunda. Jag vet att Du ligger där bakom disken, redo för mig, för mitt VISA och min ägo.


Ett litet paket, köpt för dyra pengar. I min väska gör du mig fri.


Min vän. När allt är katastrofalt jobbigt, när allt är fantastiskt. Du finns där för mig; min paus i en snurrig vardag. Min cigarett.


RSS 2.0